Ενημερωτικός ιστότοπος
web design(6)(1)(1)

2310 892167

diavalkaniko-light

6937 167187

chu-white-final

+32 25354115

Γεώργιος Κατσάνος, MD, PhD

Ενημερωτικός ιστότοπος

2310 892167

web design(6)(1)(1)
diavalkaniko-light

69371 67187

+32 25354115

chu-white-final

Κακώσεις εξωηπατικών χοληφόρων

κεφαλάρι εσωτ. σελίδων

Οι κακώσεις του χοληδόχου πόρου και των εξωηπατικών χοληφόρων είναι κατ΄εξοχήν ιατρογενής επίπτωση, μετά από χολοκυστεκτομή. Σπανιότερα μπορεί να οφείλεται σε στένωση που προκαλεί η χρόνια παγκρεατίτιδα, η πρωτοπαθής σκληρυντική χολαγγειίτιδα, αυτοάνοσες παθήσεις.

Ο Χειρουργός Ήπατος, Παγκρέατος και Χοληφόρων Δρ. Γεώργιος Κατσάνος έχει αντιμετωπίσει πληθώρα τέτοιων κακώσεων προκειμένου να τις αποκαταστήσει.

Οι επιπλοκές της κάκωσης των χοληφόρων, εκδηλώνονται με ίκτερο, οξεία χολαγγειίτιδα, συνήθως στην πρώτη διετία μετά την επέμβαση ή μπορεί να διαγνωστούν και κατά τον διεγχειρητικό έλεγχο μετά το πέρας της επέμβασης, εάν γίνεται στο συγκεκριμένο Νοσηλευτήριο που χειρουργούνται.

Η αποκατάσταση της κάκωσης γίνεται με νέα επέμβαση από έμπειρο χειρουργό και με ποσοστό επιτυχίας άνω του 90%. Εάν ο ασθενής δεν χειρουργηθεί εκ νέου σωστά, τότε τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια χολαγγειίτιδας, είναι πιθανόν να οδηγήσουν σε χολική κίρρωση και πυλαία υπέρταση. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπως η απόφραξη ενός ενδοηπατικού χοληφόρου, όπου η κάκωση δεν αντιμετωπίζεται χειρουργικά.

Η ιατρογενής κάκωση του χοληδόχου πόρου υπολογίζεται στο 1,5% των χολοκυστεκτομών. Το ποσοστό των ασθενών, επιβεβαιώνει ότι παρ΄ότι η χολοκυστεκτομή είναι μία πολύ συχνή επέμβαση, δεν πρέπει να διενεργείται από Χειρουργούς χωρίς εξειδίκευση και εμπειρία στην ανοιχτή ή λαπαροσκοπική χειρουργική του ήπατος και των χοληφόρων.

ΧΟΛΗΦΟΡΑ

ΠΩΣ ΨΑΧΝΩ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ;