Ενημερωτικός ιστότοπος
web design(6)(1)(1)

2310 892167

diavalkaniko-light

6937 167187

chu-white-final

+32 25354115

Γεώργιος Κατσάνος, MD, PhD

Ενημερωτικός ιστότοπος

2310 892167

web design(6)(1)(1)
diavalkaniko-light

69371 67187

+32 25354115

chu-white-final

Όγκοι Παχέος Εντέρου

κεφαλάρι εσωτ. σελίδων

Χειρουργική Ογκολογία Εντέρου

Η χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του παχέος εντέρου είναι η θεραπεία εκλογής για την αντιμετώπιση της νόσου. Ειδικά στα αρχικά στάδια, μπορεί να οδηγήσει στην ίαση. Η ορθή ογκολογική χειρουργική αντιμετώπιση στοχεύει στην αφαίρεση του όγκου σε υγιή όρια ιστού και στην πλήρη ανεύρεση και αφαίρεση όλων των λεμφαδένων που μπορεί ανατομικά να σχετίζονται με τον καρκίνος και ταυτόχρονα να διατηρηθεί το μεγαλύτερο δυνατόν λειτουργικό τμήμα του εντέρου.

Ειδικότερα στον καρκίνο του ορθού εφαρμόζονται ειδικές τεχνικές που στοχεύουν παράλληλα με μια σωστή ογκολογική αφαίρεση, στη διατήρηση των σφιγκτήρων του πρωκτού για φυσιολογική αφόδευση χωρίς μόνιμη κολοστομία.

Το είδος της επέμβασης καθορίζεται με βάση την ανατομική θέση του όγκου στο παχύ έντερο ή το ορθό.

Λαπαροσκοπικές επεμβάσεις του εντέρου

Οι λαπαροσκοπικές χειρουργικές επεμβάσεις στο έντερο αφορούν διάφορες καλοήθεις και ογκολογικές παθήσεις του παχέος εντέρου και του ορθού, καθώς και του λεπτού εντέρου.

Τύποι επεμβάσεων εντέρου:

Ο Χειρουργός Δρ. Γεώργιος Κατσάνος διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη Χειρουργική του παχέος εντέρου, ιδιαίτερα σε απαιτητικές ογκολογικές επεμβάσεις.

Είναι εξειδικευμένος στη λαπαροσκοπική χειρουργική και άλλες ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές, οι οποίες σε έμπειρα χέρια έχουν τα ίδια ογκολογικά αποτελέσματα με την ανοιχτή χειρουργική.

Λαπαροσκοπική χειρουργική

Πλεονεκτήματα της λαπαροσκοπικής χειρουργικής είναι η μικρότερη διάρκεια νοσηλείας, ο λιγότερος μετεγχειρητικός πόνος, το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, ο μειωμένος κίνδυνος δημιουργίας μετεγχειρητικής κήλης και συμφύσεων. Επίσης, λιγότερες καρδιακές, και πνευμονικές επιπλοκές, καθώς και μικρότερη παραμονή στην κλινική.

Κυρίως όμως, η ταχύτερη ανάρρωση επιτρέπει στους ογκολογικούς ασθενείς, να ξεκινήσουν πολύ πιο σύντομα και σε καλύτερη φυσική κατάσταση, συμπληρωματικές ογκολογικές θεραπείες.

ΠΕΠΤΙΚΟ

ΠΩΣ ΨΑΧΝΩ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ;