Ενημερωτικός ιστότοπος
web design(6)(1)(1)

2310 892167

diavalkaniko-light

6937 167187

chu-white-final

+32 25354115

Γεώργιος Κατσάνος, MD, PhD

Ενημερωτικός ιστότοπος

2310 892167

web design(6)(1)(1)
diavalkaniko-light

69371 67187

+32 25354115

chu-white-final

Χολολιθίαση | Χολοκυστεκτομή

κεφαλάρι εσωτ. σελίδων

Χολολιθίαση και Χολοκυστεκτομή (αφαίρεση της χολής)

Η αφαίρεσης της χοληδόχου κύστης είναι μία πολύ συχνή χειρουργική επέμβαση με την οποία αντιμετωπίζεται η συμπτωματική χολολιθίαση.

Στο 99% των περιπτώσεων, ο Δρ. Γεώργιος Κατσάνος διενεργεί τις επεμβάσεις αυτές με λαπαροσκοπική χειρουργική.

Λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή

Η λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή διενεργείται υπο γενική αναισθησία μέσα από 3 η τέσσερις πολύ μικρές οπές στο πρόσθιο κοιλιακό τοίχωμα. Εισάγεται το trocar από τον ομφαλό, γίνεται διάταση της της κοιλιάς με συνεχή χορήγηση διοξειδίου του άνθρακα ώστε να αποκολληθεί το πρόσθιο κοιλιακό τοίχωμα από τα ενδοκοιλιακά όργανα και να δημιουργηθεί ο απαραίτητος χώρος για την χειρουργική επέμβαση.

Στην συνέχεια, εισάγεται το λαπαροσκόπιο που διαθέτει κάμερα υψηλής ανάλυσης με μεγέθυνση και φωτισμό ώστε να απεικονίζεται το εσωτερικό της κοιλιάς και επιτρέπει στον Χειρουργό να προχωρήσει σε ενδελεχή έλεγχο όλων των ενδοκοιλιακών οργάνων. Στη συνέχεια γίνεται η τοποθέτηση ενος η δύο trocars των 5 χιλιοστών στο δεξιό πλάγιο του κοιλιακού τοιχώματος και ενός trocar των 10 χιλιοστών στο επιγάστριο, με τη βοήθεια των οποίων αφαιρείται η χοληδόχος κύστη και μεταφέρεται εκτός της κοιλιάς άθικτη, προκειμένου να ελεγχθεί εργαστηριακά. Αφαιρούνται τα trocar και κλείνουν οι οπές.

Η επέμβαση σε έμπειρα χέρια λαπαροσκόπου χειρουργού έχει επιπλοκές στο 0.1% και αυτές μπορεί να είναι κακώσεις των χοληφόρων αγγείων και κυρίως του χοληδόχου πόρου. Είναι ενδεικτικό των χειρουργικών απαιτήσεων που έχει η επέμβαση, ότι ο Χειρουργός Δρ. Γ. Κατσάνος, έχει αντιμετωπίσει πλήθος περιστατικών για την αποκατάσταση ιατρογενών κακώσεων των χοληφόρων.

Η νοσηλεία είναι μίας ημέρας, ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ελάχιστος, προσφέρει ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στην εργασία τις επόμενες 3-4 ημέρες.

ΧΟΛΗΦΟΡΑ

ΠΩΣ ΨΑΧΝΩ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ;