Ενημερωτικός ιστότοπος
web design(6)(1)(1)

2310 892167

diavalkaniko-light

6937 167187

chu-white-final

+32 25354115

Γεώργιος Κατσάνος, MD, PhD

Ενημερωτικός ιστότοπος

2310 892167

web design(6)(1)(1)
diavalkaniko-light

69371 67187

+32 25354115

chu-white-final

Καρκίνος χοληδόχου κύστης

κεφαλάρι εσωτ. σελίδων

Ο καρκίνος της χοληδόχου κύστης είναι συχνότερος σε γυναίκες ανω των 65 ετών. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αφορά διηθητικό αδενοκαρκίνωμα, που αποτελεί επιθετικό καρκίνωμα. Στο 80% των ασθενών με καρκίνο της χοληδόχου κύστης, συνυπάρχει χολολιθίαση.

Άλλες αιτίες που συνδέονται με την εμφάνιση καρκίνου της χοληδόχου κύστης, είναι:

Διάγνωση

Η διάγνωσή του καρκίνου της χοληδόχου κύστης γίνεται στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων σε επεμβάσεις χολοκυστεκτομής λόγω χολολιθίασης ή χολοκυστίτιδας και των συμπτωμάτων που αυτές προκαλούσαν. Σπάνια οι ασθενείς ψηλαφούν μία μάζα στην περιοχή της χοληδόχου κύστης, ή προσφεύγουν για ιατρικό έλεγχο λόγω προοδευτικής απώλειας βάρους, εμφάνισης αποφρακτικού ίκτερου και αναίτια κόπωση.

Η διάγνωση γίνεται με αξονική και μαγνητική τομογραφία, υπερηχογράφημα και εργαστηριακές εξετάσεις για τον προσδιορισμό καρκινικών δεικτών που έχουν αυξημένη ευαισθησία για το αδενοκαρκίνωμα της χοληδόχου κύστης.

Επέμβαση για καρκίνο της χοληδόχου κύστης

Η χειρουργική αφαίρεση της χολής είναι απολύτως αναγκαία. Περιλαμβάνει ταυτόχρονη αφαίρεση του ηπατικού παρεγχύματος που έρχεται σε επαφή με αυτήν και λεμφαδενικό καθαρισμός του ηπατοδωδεκαδακτυλικού συνδέσμου.

Ο καλός καθαρισμός από έμπειρο με το σύστημα των χοληφόρων, χειρουργό, αυξάνει τα χαμηλά ποσοστά επιτυχίας. Γι΄αυτό, η προληπτική χειρουργική αφαίρεσης, όλων των αιτίων που προκαλούν φλεγμονή στο χολικό σύστημα είναι η καλύτερη θεραπεία.

Ο Χειρουργός Δρ. Γ. Κατσάνος, χειρουργεί ένα μεγάλο ποσοστό των περιπτώσεων λαπαροσκοπικά, με μεγάλη εμπειρία. Η ταχεία ανάρρωση που προσφέρει η λαπαροσκοπική χειρουργική, επιτρέπει τον ασθενή να υποβληθεί σύντομα και σε άλλη μορφή ογκολογικής θεραπείας.

ΧΟΛΗΦΟΡΑ

ΠΩΣ ΨΑΧΝΩ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ;