Ενημερωτικός ιστότοπος
web design(6)(1)(1)

2310 892167

diavalkaniko-light

6937 167187

chu-white-final

+32 25354115

Γεώργιος Κατσάνος, MD, PhD

Ενημερωτικός ιστότοπος

2310 892167

web design(6)(1)(1)
diavalkaniko-light

69371 67187

+32 25354115

chu-white-final

Όγκοι Στομάχου

κεφαλάρι εσωτ. σελίδων

Χειρουργική Ογκολογία Στομάχου

Ο καρκίνος του στομάχου είναι ο 6ος συχνότερος καρκίνος στον κόσμο. Εάν διαγνωστεί εγκαίρως, είναι θεραπεύσιμος με πλήρη ίαση. Δυστυχώς, παρά τη συμπτωματολογία, πολλά άτομα δεν υποβάλλονται σε τακτά διαστήματα σε γαστροσκόπηση και ενδοσκοπική προληπτική αφαίρεση των πολυπόδων και άλλων αλλοιώσεων.

ο 90% των καρκίνων του στομάχου είναι αδενοκαρκινώματα, μια ανώμαλη ανάπτυξη της εσωτερικής επένδυσης του τοιχώματος. Μπορεί να εντοπίζεται στο πρώτο μέρος του στομάχου προς τον οισοφάγο, σε οποιαδήποτε άλλα μέρη του στομάχου, να είναι διάχυτος, ή να αναπτύσσεται εντός του τοιχώματος του στομάχου ως διασκορπισμένα κύτταρα, χωρίς σχηματισμό διακριτού όγκου.

Άλλες σπανιότερες κατηγορίες καρκίνων του στομάχου, είναι οι γαστρεντερικοί στοματικοί όγκοι (GISTS) , το λέμφωμα και ο καρκίνος των κυττάρων που παράγουν ορμόνες του στομάχου.

Η χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης του καρκίνου του στομάχου είναι η πρώτη και κύρια επιλογή. Μπορεί όμως της χειρουργικής επέμβαση να προηγηθεί χημειοθεραπεία ή ακτινοβολία προκειμένου να συρρικνωθεί ο όγκος και να καταστεί πιο αποτελεσματικό το χειρουργείο.

Η χειρουργική επέμβαση για προχωρημένους όγκους του στομάχου, περιλαμβάνει την αφαίρεση μέρους ή ολόκληρου του στομάχου και των λεμφαδένων .

Η συνολική περιφερική γαστρεκτομή, η απομάκρυνση των 2/3 του περιφερικού στομάχου, πραγματοποιείται για όγκους στα κάτω τμήματα του στομάχου.

Ολική γαστρεκτομή, δηλαδή αφαίρεση ολόκληρου του στομάχου, πραγματοποιείται για όγκους που βρίσκονται στο άνω μέρος του στομάχου.

Η έκταση της αφαίρεσης των λεμφαδένων κατά τη διάρκεια της επέμβασης εξαρτάται από το βάθος της εισβολής του όγκου στο στομάχι.

Ο Χειρουργός Δρ. Γεώργιος Κατσάνος διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη Χειρουργική του πεπτικού συστήματος, δηλαδή τη χειρουργική του στομάχου ιδιαίτερα σε απαιτητικές ογκολογικές επεμβάσεις.

Είναι εξειδικευμένος στη λαπαροσκοπική χειρουργική και άλλες ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές οι οποίες σε έμπειρα χέρια, έχουν τα ίδια ογκολογικά αποτελέσματα με την ανοιχτή χειρουργική.

Πλεονεκτήματα της λαπαροσκοπικής χειρουργικής είναι η μικρότερη διάρκεια νοσηλείας, ο λιγότερος μετεγχειρητικός πόνος, το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, ο μειωμένος κίνδυνος δημιουργίας μετεγχειρητικής κήλης και συμφύσεων. Επίσης, λιγότερες καρδιακές, και πνευμονικές επιπλοκές, καθώς και μικρότερη παραμονή στην κλινική.

Κυρίως όμως, η ταχύτερη ανάρρωση επιτρέπει στους ογκολογικούς ασθενείς, να ξεκινήσουν πολύ πιο σύντομα και σε καλύτερη φυσική κατάσταση, συμπληρωματικές ογκολογικές θεραπείες.

ΠΕΠΤΙΚΟ

ΠΩΣ ΨΑΧΝΩ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ;